Gå til indhold
Aarø 11

Aarø Fiskerøgeri

Foto: Landdistrikternes Fællesråd

Årø Fiskerøgeri er et mikrorøgeri, der over de sidste 10 år lige så stille er vokset til i dag at have to røgeovne, røgerum, butik og salgsvogn ”to go”, når fastlandet skal købe fisk.

Hvor meget mon skal ryges i dag?

Det spørgsmål stiller Conny Petersen sig selv hver morgen på vej til dagens dont. Et spørgsmål, som både vidner om, at der er godt gang i butikken, og at fisken, man køber hos Conny, er ganske friskrøget. Særligt er det laks og ørred, der ryges og sælges, men når muligheden byder sig, er der også ål fra Lillebælt bag disken.

Aarø Fiskerøgeri
Foto: Aarø Fiskerøgeri
Aarø Fiskerøgeri
Foto: Aarø Fiskerøgeri

Både laks og ørred er så populær, at der hen over sommeren står kø uden for den lille butik. En efterspørgsel, som ikke mindst skyldes, at de forskellige madsteder på Aarø er gode til at bruge hinanden og fortælle om hinandens produkter. Det erfarer Conny ofte, når besøgende fra Årø Vingård kigger forbi fiskerøgeriet for at få lidt lækkerier med hjem.

Conny fortæller:

Vi har et samarbejde med Årø Vingård, hvor vi leverer friskrøget fisk til deres menuer – og man bliver da glad, når gæsterne efter en frokost på vingården kommer forbi og køber fisk med hjem, fordi den var så lækker

Selvom Conny Petersen altid har været glad for småøerne og taget mange cykelture rundt på disse, har det ikke ligget i kortene, at hun skulle blive øboer med eget fiskerøgeri. Men i 2017 bød muligheden sig, og efter grundig oplæring af den tidligere ejer, Rudi Christensen, sprang Conny Petersen og Bjarne Christiansen ud i projektet, og det har hun ikke fortrudt:

Aarø Fiskerøgeri
Foto: Aarø Fiskerøgeri
Aarø Fiskerøgeri
Foto: Aarø Fiskerøgeri

Den ro og fred - og ikke mindst naturen her på Årø er noget helt særligt. Samtidig oplever vi et stort sammenhold på øen, hvor alle kender hinanden og ikke mindst hjælper hinanden. Det fællesskab sætter jeg stor pris på

Aarø Fiskerøgeri

Foto:Aarø Fiskerøgeri

Del dine oplevelser på: