Gå til indhold
Mandø Bed and Breakfast

B&B Mandø

Foto: Mandø Bed and Breakfast

Booker man ind på hyggelige B&B Mandø, får man som gæst mulighed for en skøn lejlighed, lokal mad og drikke fra frokostcaféen Mandøpigen og en oplevelse i særklasse, nemlig østers- eller sælsafari. Med andre ord:

Tre i én - på Mandø!

Dét fortæller Karin Fredskild, som sammen med sin mand Poul Erik ejer og driver B&B Mandø på en gård lige neden for klitterne på øens vestside, oprindeligt ejet af Karins bedsteforældre. Karin er én af de få, der er opvokset på Mandø – den lille tidevands-ø i Vadehavet med under 40 fastboende, og hvor man i hverdagen finder ind i en særlig døgnrytme.

Mandø
Foto: Landdistrikternes Fællesråd
Mandø
Foto: LDF

En rytme som dels styres af tidevandet, hvilket betyder, at man i egen bil kun kan passere Låningsvejen på bestemte tidspunkter på døgnet, som vel at mærke rykker sig med cirka 50 minutter pr. døgn. Dels styres af Mandøbussernes daglige turer over Vadehavet ad Ebbevejen, som er forbeholdt busserne, da der altid står vand på strækningen.

Jeg nyder den vekselvirkning, vi har på Mandø. Om morgenen er her stille og roligt, men når Mandøbusserne kommer op af formiddagen, så er der liv og glade dage indtil hen på eftermiddagen, hvor busserne vender næsen mod fastlandet. Så sænker roen sig igen – og der er god tid til de gæster og besøgende, vi har til overnatning

Café Mandøpigen deler navn med Turfærgen Mandøpigen, som vi nok skal komme ind på, men i første omgang skylder vi et par ord om caféen, der har til huse i gårdens gamle lade med rå vægstruktur og synlige loftsbjælker.

Mandø Bed and Breakfast
Foto: Mandø Bed and Breakfast
Mandø Bed and Breakfast
Foto: Mandø Bed and Breakfast

Det autentiske er også en del af frokostplatten, der frister med fuldfed ost fra Jernved Mejeri, skinke fra Enghavegård og naturligvis lam fra Mandøs egne enge - serveret med Karins hjemmegjorte dressinger og syltet grønt. Dertil kan man drikke en lokalbrygget øl ”Smagen af Mandø” fyldt med øens råvarer. Så bliver det da ikke mere lokalt!

Karin fortæller, at øllen og de fleste andre varer, der bruges i caféen, køber hun i Mandø Brugs. For hende handler det om bæredygtighed i den forstand, at ved at gøre sine indkøb lokalt er der bedre chance for, at den lille Brugs også er der i morgen. Den tanke om at holde gang i øen, kan hun godt lide.

Mandø Bed and Breakfast

Foto:Mandø Bed and Breakfast

Tilbage til caféens navnesøster, nemlig Turfærgen Mandøpigen, som mest af alt ligner noget, der kunne være med i en James Bond film. Det er en specialbygget amfibiebåd, som både kan sejle på Vadehavet og køre på havbunden, når vanddybden bliver for lav.

 

mad østers mandø
Foto: Red Star (Mette Johnsen)
Sæler på Mandø
Foto: Landdistrikternes Fællesråd

Mandøpigen tilbyder både østers- og sælsafari. Her ser man nationalparken Vadehavet fra vand-siden med alt, hvad det har at byde på af gode ting, fx at finde, samle og spise østers, hvilket foregår fra september til april, når luften er kølig. Gerne krydret med den store oplevelse det er at møde sæler i deres rette element, og hvor deres nysgerrighed ofte gør, at de kommer ret tæt på specialbåden til stor fornøjelse for besætningen.

 

Læs mere om B&B Mandø

Del dine oplevelser på: