Fejø Hideaway

Fejø Hideaway Vingård

Foto: Fejø Hideaway

Vingården Hideaway ligger på toppen af Fejø og er et naturskønt fristed, hvis man ønsker at omgive sig med gode vine, eksotiske træer og planter, terrakotta pudsende vægge, vinstokke og figentræer.

Karin Hvidtfeldt ejer og driver vingården i dag, men stedet blev skabt sammen med Karins mand Jens Michael Gundersen, som var grundlægger af Dansk Vincenter i Avedøre og har skrevet bogen ”Vinavl i Danmark”. Sammen blev de enige om, at det optimale sted for vinavl i Danmark var på Fejø på grund af øens milde, nærmest middelhavsagtige klima med masser af sol og milde vinde.

Mange af initiativerne, som Karins nu afdøde mand, stod bag, kan i dag opleves på Hideaway. Udover at være erhvervsvingård med traktørsted, vinothek, arrangementer og mulighed for overnatning, er der skabt en figenlund; et såkaldt figenaboret, som er en samling af over 70 forskellige koldklima figensorter udplantet på friland.

Fignerne indgår i Traktørstedets desserter som den festlige afslutning på en tre retters menu, hvortil man som gæst selvfølgelig også forkæles med vine fra eget vineri. Vinsmagning og rundvisning x indgår også i repertoiret på Hideaway – og køber man et par flasker med hjem, kan den sydlandske stemning strække sig til næste gang, man besøger Fejø.

Læs mere om Fejø Hideaway Vingård.