Femern Kustenmanufaktur

Femern Kustenmanufaktur

Bag KÜSTENMANUFAKTUR står Bernd & Anja Asbahr, som har boet på Femern i mange år. De har en passion for god mad og er kendt festkonceptet "Der Lachs", som er det fornøjelige fundament bag:  ”Grin og smil”.

Foruden catering og festservering, står Anja og Bernd for særlige begivenheder fx strandbryllupper. De to er også kendt for deres specielle madlavningskurser, der minder mest om gastronomi events. Uanset om det er hjemmelavet pasta, indonesisk eller nepalesisk køkken, tapas eller antipasta, så er værkstederne meget populære blandt de lokale og besøgende.

Femern

Anja og Bernd begyndte for 6 år siden at lave lækre delikatesser ud fra idéen om at tage et stykke af Femern med sig hjem. De tog udgangspunkt i, at feriegæster også gerne vil have kulinariske minder som souvenirs og Voilá! KÜSTENMANUFAKTUR var en realitet. Siden da har de to indehavere lavet lækre delikatesser, primært i glas og krukker. Naturligvis er alt uden tilsætningsstoffer, farvestoffer eller konserveringsmidler.

Der er et stort udvalg af syltetøj og gelé med lokale ingredienser som havtorn, jordbærprospecco, strandroseblomst og syrenegel. Men der eksperimenteres også med nye produkter og sorter som Orange-Aperol og Rabarber-Llillet.

Femern Kustenmanufaktur
Femern Kustenmanufaktur

Man kan også smage og købe en lang række saucer, pestos, sennep, dressinger, supper og chutneys, ikke kun i butikken, men fra påske til oktober også på det ugentlige marked i Femerns ”hovedstad” Burg. På markedspladsen får man straks øje på standen med de mange KÜSTENMANUFAKTUR-etiketter, som befinder sig mellem grøntsagsboder, børstehandlere og sælgere af fisk og frisk kød. Kigger man forbi KÜSTENMANUFAKTUR bliver man opfordret til smagsprøver, fordi familien Asbahr brænder for deres produkter med en masse kærlighed og engagement.

Læs mere om Femern KÛSTENMANUFAKTUR

Femern Kustenmanufaktur
Femern Kustenmanufaktur