Gå til indhold
Femø cafe Højriis bed and breakfast

Femø Højriis Café, Bed and Breakfast

Foto: Femø cafe Højriis bed and breakfast

Kulturperlen på Femø: Øen på cirka 12 kvadratkilometer er et populært rejsemål for turister på cykel og for dem med vandreskoene godt snørret på. 

Femø er en ø med ældgamle spor

Højriisgaard er en avlsgård fra 1884 bygget af omrejsende håndværkere.

I dag rummer gården 5 gæsteværelser i stuehuset, der udlejes som bed & breakfast. 

Morgenmaden nydes i den lille sommercafé, som forsynes med friskbagt brød fra gårdens eget bageri. 

Bag Højriisgård står Michael og Susie, der mødte hinanden under corona efter de begge havde mistet deres ægtefæller. Fælles deler de også passionen for madlivningens kunst, som nu har bragt dem til Femø. 

"Vi faldt for Femø og dens enestående natur og fællesskabet. Vi ønskede det stille liv med uforhindret syn til stjernehimlen." Susie kommer fra Clonakilty i Irland. Siden 2014 har hun været indehaver af Kaffekælderen i Køge, indtil hun solgte den for at forfølge hendes drøm med Michael om at drive et Bageri, Bed & Breakfast, Café og Galleri på Femø.

Michael er født og opvokset i Næstved og har en fortid i forsvaret ved Gardehusarregimentet og Den Kongelige Livgarde, både som kampvognsmand og rytter ved kongelige eskorter, men sejlede i sin grønne ungdom på tre af de syv have, herunder Amazonas floder.

Højriisgaard omgives af gammel have med blandet andet eg, bøg, valnøddetræ og rødtjørn, som indbyder til leg og udforskning. I haven værnes der om naturens biodiversitet og fugleliv. 

Højriisgård har i mange år været ejet af Poul Vestervig, men den 10. august 2021 startede en ny epoke for Højriisgaard, da Michael og Susie overtog ejendommen. 

Fra den 1. april 2022 byder de velkommen til gæster, og indtil da bruger de tiden på at gøre omgivelserne ekstra hyggelige. 

”Vi ser frem til at invitere vore gæster indenfor hos os. Gæster på Højriisgaard vil ligesom vi opleve det stille liv og nyde tilværelsen uforstyrret og vartet op med god hjemmelavet mad produceret af de bedste råvarer.”

Del dine oplevelser på: