Øpas

Sommerfest på Skovsgaard

Rundvisninger, masser af hygge og naturoplevelser og god økologisk mad - det er sommerfest på Skovsgaard.

Rundvisninger, råhygge, naturoplevelser, sommerfesttilbud og lækker økologisk mad - der er gode oplevelser til enhver smag, når Skovsgaard Gods ved Hennetved på Sydlangeland byder til sommerfest d. 12. juli fra klokken 10-17.

I Skovsgaard Naturformidling er der udlån af grej til at gå på jagt i vandhuller, skove og marker. Omkring naturformidlingen er der værksteder, hvor der kan laves korn til mel og bages pandekager, filtes med uld, laves genbrugspapir, gipsaftryk af dyrespor og meget andet. Ved naturformidlingens udekøkken kan der bages snobrød og der vil være gang i pizzaovnene, så man kan lave sin egen lille pizza med vilde urter fra naturen og grønsager og krydderurter fra naturformidlingens køkkenhave. Danmarks Naturfredningsforenings naturvejleder på Skovsgaard har gjort klar til en tur i skoven bag parken, hvor der skal fanges mus og andet småkravl, som kan studeres på nært hold.

Skovsgaards landmand inviterer på tur rundt i landbruget og fortæller om dyrkning af markerne, ølproduktion, produktion af fåre- og oksekød, grønsagsmarker og æblehave.
Skovsgaard Møllelaug tager imod gæster i den gamle mølle, og hvis der er tilstrækkelig vind, vil vinger og kværne blive sat i gang.
Langelands traktor- og maskinsamling er bemandet med mulighed for, at få en snak om gamle landbrugsmaskiner.
Skovsgaards Café byder hele dagen igennem på lækkerier til både sultne maver og søde tænder. Gårdbutikken bugner af gode økologiske varer fra Skovsgaards marker og stalde.
I hovedbygningen er temaet for udstillinger i år strandingen den 4. maj 1945 ud for Påø Strand af en stor flydedok med 1.400 franske og russiske krigsfanger. Langelands Museum står for den historiske udstilling, og kunstnerne Alfio Bonanno, Keld Nielsen og John Rasmussen har ladet sig inspirere af begivenheden til årets kunstudstilling.
Skovsgaards vogn- og tyendemuseum er selvfølgelig også åbne.

Rundvisninger og aktiviteter:
Skovsgaard Naturformidling – masser af aktiviteter kl. 10-17
Skovsgaard Mølle er åben kl. 12-17
Skovsgaards historie – rundtur i hovedbygningen kl. 13.00
Skovsgaards økologiske landbrug kl. 14.00
Musefangst i parken – på jagt med naturvejlederen kl. 15.00


Entré til Skovsgaard koster 60 kr., børn og unge under 12 år samt medlemmer af Danmarks Naturfredningsforening har gratis entré.