Gå til indhold
Årø

Aarø

Foto: LDF

8 minutters sejltur fra Haderslev er nok til at komme til øen med 150 fastboende indbyggere. Aarø er ikke større, end du selv kan gå hele vejen rundt – og faktisk er det oplagt at bevæge sig rundt på øen, hvor det også er muligt at leje en golfvogn på havnen eller på Brummers gård.

En perle kun 8 minutter fra fastlandet

Aarø bliver kaldt Lillebælts perle. Mulighederne og oplevelserne ligger tætpakket på den lille ø med det lave kvadratmeterantal og byder på et væld af fine muligheder for en fantastisk ferie.

Aarø 11
Foto: Landdistrikternes Fællesråd
aarø 6
Foto: Landdistrikternes Fællesråd

Der er nemlig masser at udforske på den lille ø, hvis man spørger ø-repræsentanten, Connie Hansen:

Man skal komme til Aarø for at opleve vores dejlige natur. Caminoruten, der er på 5-6 km., byder ofte på havørne og råvildt, hvis man er heldig.

Man kan også kombinere Caminoen på Aarø med Camino Haderslev Næs - så får man en rute på 109 km. Selvfølgelig kan man også ”nøjes” med en gåtur langs stranden til Sydstranden, hvor der findes digesvaler. Vi har desuden en stor naturlegeplads for børnene, og der er også masser at kigge på ved både havnen og Aarø Camping, hvis man vil skabe sig en aktiv ferie, fortæller Connie Hansen.

Foruden de forskellige overnatningsmuligheder på øen, såsom Brummers Gård fra 1800-tallet opkaldt efter den sidste ejer, Knud Brummer, og campingpladsen Aarø Camping, kan man overveje at overnatte på den anden side af vandet, hvor Gammelbro Camping tilbyder husly. Her vil man overnatte på Danmarks bedste campingplads 2019. Connie Hansen lover, at man heller ikke kommer til at sulte på sit ophold. Aarø har madoplevelser for enhver smag:

Der er grillmad samt fisk m.m. på Havnen, specialiteter på Brummers Gård, god hjemmelavet mad på Cafe Aarøgård, frokostretter på Vingården, tapas med øl-safari fra Aarø Bryg, pizza, kaffe og kage på Aarø Camping, samt friskrøget fisk på Aarø Fiskerøgeri. Men har man madkurven med, så kan den nydes på Naturlegepladsen eller ved Fyret, Løkke eller Sydstrand, tilføjer hun.

Aarø
Foto: LDF
aarø 9
Foto: Landdistrikternes Fællesråd

Del dine oplevelser på: