
Anholt
Ø-repræsentanten for Anholt lover flest solskinstimer og Danmarks bedste badestrand og kunne ikke forestille sig at bade andre steder end lokalt.
Øen for naturdyrkere og -elskere
Der er nemlig noget af landets reneste og bedste badevand og dertilhørende faciliteter på øen, hvis du spørger Birgitte Dahl Jeppesen, der er ø-repræsentant for Anholt i Kattegat.
I uge 29 og 30 plejer kitesurfere og vandhunde at mødes på Anholt og teste både bølger, udstyr og drinks af til den lyse morgen. Med coronapandemien er der flere hensyn at tage, men det til trods kommer sæsonen for surfing og action i vandet ikke til at lide afsavn.
- Ligeledes har vi Fyret, lystbådehavnen og muligheder for at se det hele fra en kajak eller robåd. Der er vandrehjem lige ned til vandet, hvor man kan leje sig ind. Generelt vil man opleve på Anholt, at det er et samfund, der også er et samfund uden for sommermånederne. Vi har kirke, læge, skole, keramik, vognmand og en økologisk købmand, selvom vi ”kun” er 138 faste beboere.


Selvfølgelig bliver sommeren lidt anderledes i år, men der er ikke nogen, der kommer til at kede sig. Af oplevelser i naturen har vi blandt andet Ørkenen, hvor der gror hjelme, marehalm, gøgeurt, ulvefod og hvor mange enten kan hoppe på en fælles ørkenvandring eller begive sig ud på egen hånd.
Kan du uddybe hvad det betyder, at man har et samfund udenfor sommermånederne også?
- Det betyder, at man virkelig oplever, at her bor mennesker, som har noget at tilbyde. De sætter ting i værk, de stabler ting på benene - både til fordel for turisterne, men lige så meget fordi det gør øen til et rart sted at være og bo. Der findes bare lokale ildsjæle, blandt andre købmandsindehaveren Karen Konge, der har Spar Konge, som fik nok af de gængse dagligvarer og nu udelukkende sælger økologisk. Eller Jakob Kjærgaard, der står bag Dørken Ginbar og som holder gang i festen – nu dog kun indtil midnat – med sit eget lokaltproducerede gin, Anholt Gin, i samarbejde med musikeren, Thøger Dixgaard. Dertil kommer Susanne Jepsen, ej at forglemme, der har udvidet turistsæsonen fra de to koncentrerede uger 29 og 30 med festivallen Langt Ude på Anholt, der tiltrækker mennesker med sit kunstkaos. Festivallen løber fra den 29. juli til 5. august og får naturen til at spille sammen med kulturen på en helt unik måde. Kan man trække sommerferien lidt ud, så er der virkelig oplevelser at hente, hvis man tager til Anholt, fortæller Birgitte Dahl Jeppesen.

Foto:LDF

Foto:Landdistrikternes Fællesråd