Gå til indhold
fejø 5

Fejø

Foto: Landdistrikternes Fællesråd

Natur, gastronomi og kultur er nogle af højdepunkterne for turister, der aldrig går af mode. Men øen har meget mere at byde på, fortæller ø-repræsentant Kasper Tøgern.

Hvad kan den tidligere Årets Landsby-vinder tilbyde sine sommergæster?

For to år siden fejede Fejø de andre konkurrenter af banen og blev kåret som Årets Landsby 2018 og fik en masse ros med på vejen. Øen i Lolland Kommune i Smålandsfarvandet huser 473 indbyggere fordelt over 16 km2 og har egen daginstitution, læge, købmand og kirke. Fejø blev kåret som Årets Landsby for den rivende udvikling, som øen de seneste år har været igennem.

En perle. En ø for ildsjæle. Danmarks skønneste ø.

Da øens eneste skole var for dyr i drift og blev lukket, gjorde fejbattingerne det eneste rigtige – de åbnede en ny, selvdrevet skole og har dermed sikret en positiv befolkningstilvækst, der smitter af på hele ø-livet.

fejø 15
Foto: Landdistrikternes Fællesråd
fejø 56
Foto: Landdistrikternes Fællesråd

På Fejø er der aktivitet året rundt og trods corona, har øen rigeligt at tilbyde turister sommeren over, lover ø-repræsentant, Kasper Tøgern:

Først og fremmest er vi jo et naturskønt område, men hvad der gør Fejø til Fejø, er vores mange æbletræer og vores frugt i det hele taget.

Fejø har hele to steder med frugtproduktion af æbler, pærer og blommer – deriblandt Danmarks største blommeplantage – der sælger ud af cider og most til blandt andet Irma under navnet Fejø Frugt. Vores æbletræer og -produktion bliver fejret til Æblets Dag i efteråret, hvor en masse madproducenter og en kæmpe markedsplads udgør elementerne. Det plejer at være et tilløbsstykke for alle, der kan kalde sig bare en lille smule for madentusiast.

fejø 72
Foto: Landdistrikternes Fællesråd
fejø 2
Foto: Landdistrikternes Fællesråd

Det lyder, som om Fejø udmærker sig særligt på det gastronomiske område. Hvad kan turister helt konkret glæde sig til af madoplevelser?  

- Helt klart. Vi har et stort fokus på lokale delikatesser i det hele taget, fordelt ud over vores forskellige restauranter og spisesteder. Man kan blandt andet nyde en fabelagtig pizza på caféen, få et stykke smørrebrød og en pilsner hos Ny Kro, nyde gammeldags mad som stegt flæsk hos Centerkroen, få stegte skrubber på Strathenborg eller tage delikatesser med hjem fra Kernegaarden. Men også kulturlivet og naturen er i højsædet, for vi har en lækker strand med blå flag, der kan benyttes af hele familien og en af Danmarks bedste kammerfestivaller, Fejø Festival. Den er virkelig også et trækplaster - både for dygtige kunstnere og musikinteresserede gæster, siger Kasper Tøgern.

Fejø
Foto: LDF
Fejø
Foto: LDF

Del dine oplevelser på: