Gå til indhold
Orø

Orø

Foto: LDF

Gå på opdagelse i Orøs unikke natur og historie med fortællinger direkte i øregangen for en sommerferie i Danmark uden afsavn.

Den lille ø med den store historie

Kulturlivet og historien er stærk på Orø, der byder på fortællinger om gamle tider i moderne transmitteringer. Put høretelefonerne i øret og zoom ind på Radius25 ved ankomst, eller snup en geocaching skattejagt på telefonen med børnene. Trods corona er der stadig masser af liv og oplevelser sommeren over, lover ø-repræsentant Peter Bach Larsen:

Som besøgende kan man blandt andet glæde sig til at opleve Orøs natur, hvor øens særkende er de mange stier, man kan tage rundt på øen.

Her kan man studere Orøs mange ynglende strand- og vadefugle og det øvrige særegne dyre- og planteliv på øen. Den 14 km samlede rute er markeret med pæle, og flere steder findes der også pæle med informationstavler, der fortæller om øens natur og historik. Kulturbeholderen lige bag Orø Kro er ligeledes et besøg værd i sig selv. Her er der spændende fortællinger om Orø med flotte malede billeder indvendigt - alle indviet af H.M. Dronning Margrethe 2. Og går man videre op på toppen af Margrete Bakken, kan man se ud over hele Isefjorden, forklarer Peter Bach Larsen.

 

orø 3
Foto: Landdistrikternes Fællesråd
orø 8
Foto: Landdistrikternes Fællesråd

Øen byder samtidigt på flere muligheder for overnatning, herunder Orø Strandcamping, der er en af Danmarks mindste campingpladser, men med den smukkeste udsigt til Isefjorden og det bedste fiskevand. Der er fjordblik fra flere af pladsens 77 enheder og en brændefyret saunatønde med direkte adgang til bølgerne. Generelt retter de fleste af aktiviteterne på øen sig mod alle aldre, siger Peter Bach Larsen:

- Småbørnsfamilier vil nok gerne cykle en tur rundt, have madpakke med og dyppe tæerne i vandet ved Orø Badestrand, købe en is ved iskiosken eller booke et slag minigolf på campingpladsen ved siden af stranden. Orøstrand Dyrepark er bestemt også et besøg værd for børn og barnlige sjæle. En savanne tur med afgang fra Dyreparken kan være interessant for hele familien.

Hen i efteråret arrangerer øen et par events, der trods coronasituationen står til at kunne afholdes, blandt andet Kræmmermarked i Orø Hallen og Ø-Kuller – begge medio oktober. Hele Orø øen er på godt 14 km2 stor og beliggende inderst i Isefjorden. Man kan komme til øen og dets 893 indbyggere med færge fra Holbæk til Brønde på 40 minutter, eller med kabelfærge på Hammer Bakke i Hornsherred over Østreløb på bare seks minutter.

Orø
Foto: LDF
Orø 5
Foto: Landdistrikternes Fællesråd

Del dine oplevelser på: