Gå til indhold
Aalkaate Femern

Aalkaate Fehmern

Foto: Aalkaate Femern

 

På Aalkaate i den lille havneby Lemkenhafen på Fehmern bliver gæsterne forkælet med alle former for friskrøget fisk og hjemmelavede marinader, mens de kan nyde den autentiske atmosfære.

Ål og atmosfære

Rammerne er fantastisk hyggelige, fortæller ejer Kristian Sejrbo, som uddyber:

Mens du som gæst nyder de maritime delikatesser, kan du lade øjnene vandre over det nænsomt restaurerede og historiske fiske- og åle-udstyr samt nyde udsigten over den idylliske Lemkenhafener Wiek med Femern-sund broen i baggrunden

Allkaate har sit grillkøkken velduftende placeret midt i en have direkte ved Østersøen. Her forbereder dygtige kokke friske fiskespecialiteter såsom torsk, klassisk eller i sprød mandel og parmesan braisering, laks stegt på skindsiden, tun-sashimi med sesamskorpe, argentinske røde rejer fra vilde fangst og andre lækre leverancer. Alle retter serveres med forskelligt tilbehør og saucer.

Aalkaate Femern
Foto: Aalkaate Femern
Aalkaate Femern
Foto: Aalkaate Femern

En klar anbefaling er også klassikeren Marseille Bouillabaisse. Restauranten er indrettet med forskellige glasfronter, som kan åbnes helt på solskinsdage, men selv i slags vejr får man følelsen af at være tæt på det grønne og blå. Dertil serveres en frisktappet øl eller et dejligt glas vin, som fuldender aftenens sanseindtryk.

Aalkaate Femern
Foto: Aalkaate Femern
Aalkaate Femern
Foto: Aalkaate Femern

Ålen, der serveres her, kommer direkte fra de svenske farvande, det vil sige den rene uspolerede natur i den nordlige del af Østersøen, og de tilberedes frisk på stedet. Det samme gælder for de røgede fiskespecialiteter, som omfatter østersø-ål, koldrøget fjordlaks og gravet laks, hellefisk, krydret makrelfileter eller hel makrel samt gambas og muslinger.

Derudover serverer Allkaate variationer af matjes og sild fra egen produktion, såsom krydder- eller ålerøget matjessild, sherrysild, fløde- eller karrysild.

Aalkaate Femern

Foto:Aalkaate Femern

Selvfølgelig er der også forskellige fiskesandwich, fx med lækre fiskefrikadelle og hjemmelavede salater såsom Lomi-Lomi salat, matjessalat, røget Black Tiger rejer i bruschetta og hvidløgsolie samt krebsehaler i tandoory-karry og rejer i hvidløg

Aalkaate Femern
Foto: Aalkaate Femern
Aalkaate Femern
Foto: Aalkaate Femern

Hvis man foretrækker varme retter, kan man måske blive fristet af hjemmelavet lakseflødesuppe med rejer eller sød kartoffelsuppe med røget gamba.  Den berømte ovnkartoffel med creme fraiche, salat og hjemmelavet tomat-vinaigrette er også en et godt sidevalg til en af de mange fiskeretter.

Læs mere om Aalkaate Femern 

Del dine oplevelser på: