Gå til indhold
Årø Vingård

Årø Vingård

Foto: Årø Vingård

Årø Vingård har eksisteret siden 2004, hvor de første 125 planter blev købt og sat i fede årøske muld. Godt ti år senere overtog Lisbeth og Jakob Lei gården lige inden høsten, og derfra er det gået stærkt med nye planter og præmieringer.

Folk skal kunne li’ vinen i sig selv

Og med det udgangspunkt er et besøg hos Årø Vingård ikke et tivolibesøg pakket ind i glitter, men nærmere et kig ind i en hverdag eller arbejdsdag på en vingård, som står for kvalitetsvin, tilsat ro, livsnydelse, natur og inspiration. Jakob Lei bliver aldrig træt af at fortælle om sin ø, sit sted og sin produktion, som er en kæmpestor drøm, der er gået i opfyldelse. For selvom han sammen med Lisbeth først tog springet og flyttede til øen i 2011, så har han gennem hele livet haft en stærk tilknytning til Årø og Rørhave Gård, som tidligere var bedsteforældrenes eje og derfor rummer mange gode ferieminder.

Årø Vingård

Foto:Årø Vingård

Jakob fortæller, at der sker et mentalt skifte, når man går fra at være besøgende til at være fastboende på Årø. Han kan bedst beskrive det som en følelse af at mærke en helt særlig tilknytning og dermed også et ansvar for at bidrage til øen:

Årø Vingård er mange ting, men drivkraften bag er primært, at vi som øboere på Årø føler os både forpligtet og inspireret til at bidrage til lokalsamfundet og være med til at skabe og bevare en bæredygtig ø med udviklingsmuligheder og arbejdspladser

At produktionen blev vin var heller ikke helt tilfældig, fordi vinproduktion giver den sjældne mulighed, at man som producent er inde over hele processen: En sammenhængende værdikæde fra vinstokke i jorden til nydelse i glasset. Samtidig er kilden for udvikling og forbedring utømmelig, når det gælder vinproduktion, fordi det kræver enormt komplekse processer, hvilket konstant giver Jakob Lei anledning til at forfine og blive klogere på sin produktion

Årø Vingård
Foto: Årø Vingård
Årø Vingård
Foto: Årø Vingård

Alt dette nyder gæsterne godt af, når de besøger Årø Vingård, som i forlængelse af produktionen driver både café og butik, samt laver arrangementer for grupper, hvor man smager på vinen og får indsigt i sammenholdet og livet på Årø. Et lokalsamfund, der er præget af, at øboerne har øje for hinanden og er fælles om at give de besøgende et væld af gode oplevelser.

Læs mere om Årø Vingård

Årø Vingård

Foto:Morten Telling

Del dine oplevelser på: