Gå til indhold
Avernakø Gårdbutik  æbler plukket

Avernakø Gårdbutik

Foto: Avernakø Gårdbutik

I landsbyen Munke midt på øen ligger Avernakø Gårdbutik. Her går både køer, lam, og grise rundt og hygger sig.

De bliver kløet bag øret og kælet under hagen af den 24-årige Anne Christensen, der er ved at uddanne sig til landmand. Kødet fra dyrene sælges gennem Avernakø Gårdbutik, og det har i en årrække været så eftertragtet, at der har måttet ventelister i brug. For det er ikke kun lækkert kød, der er i fokus i Avernakøs gårdbutik, det er i det hele taget lokale produkter med omsorg, fortæller indehaver Flemming Christensen

Avernakø  får på eng

Foto:Avernakø Gårdbutik

Vi sælger kun det, vi også selv har lyst til at spise. Her kan man kun få produkter, vi kan stå inde for

Det er særligt Flemming og familiens unge landmand, Anne, der står for at passe dyrene, og de vægter begge dyrevelfærd højt. Denne prioritet kan mærkes, både i kvaliteten af varerne og gennem gårdbutikkens facebookside, som Anne driver. Her bliver det gode liv på øen for både dyr og mennesker kommunikeret ud på billeder af tryner på glade grise eller af øens fantastiske natur.

Avernakø Gårdbutik  får på eng
Foto: Avernakø Gårdbutik
Avernakø
Foto: Avernakø Gårdbutik

De vilde urter fra øen og den salte havluft giver en særlig smag, som sikrer et fast kundesortiment

Ejendommen kom i familiens varetægt i 1995 og produktionen består af dyr, og kornsorter, grøntsager, produktion af æbler til most og grovfoder. Gennem cirka 12 år har familien solgt ud af udskæringerne gennem gårdbutikken og i den tid er efterspørgslen på de lækre sager vokset. Lammekødsproduktionen er baseret på tre forskellige racer, der er særligt kødfulde, men magre i kødet.

Avernakø Gårdbutik  æbler plukket
Foto: Avernakø Gårdbutik
Avernakø Gårdbutik æbler plukket i plantage
Foto: Avernakø Gårdbutik

Både sejlere, sommerhuse og lokale er stamkunder i gårdbutikken, der også sælger æblemost af koldpresset Ingrid Marie og Elstar

Familien har planer om at udvide sortimentet ved at åbne for en frokostcafé med alskens varianter fra gården. Fokus på de gode råvarer i sæson med højkvalitetskød og frisk, sprødt grønt og kort fra jord til bord. Frokostcaféen er planlagt til at åbne fra 1. juni 2021.

Desuden kan man fra 1. maj 2021 booke et af de to værelser, som også bliver stillet til rådighed fra gårdens nyåbnede bed & breakfast, så man kan trille hjem i seng efter en dag med oplevelser og mad på Avernakø i det Sydfynske Øhav.

Avernakø Gårdbutik
Foto: Avernakø Gårdbutik
Grise i grisesti
Foto: Avernakø Gårdbutik

Del dine oplevelser på: