Gå til indhold
Avernakø Landhotel

Avernakø Landhotel

Foto: Avernakø Landhotel

På Avernakø holder landhotellet åbent året rundt. Hotellet har lige fejret 11-års fødselsdag, og for hvert år oplever de fremgang med flere besøgende uanset vind og vejr.

Vi er stolte af at byde velkommen året rundt!

Dét fortæller Gitte, som ejer og driver Avernakø Landhotel, der i bogstavelig forstand er et landhotel med masser af dyr, 30 senge, restaurant samt en gårdbutik, hvorfra der blandt andet sælges gede- og kaninkød, eget syltetøj, saft og urtesalt samt skind og hornsmykker.

Læs mere om Avernakø Landhotel.
Foto: Læs mere om Avernakø Landhotel.
Avernakø Landhotel
Foto: Avernakø Landhotel

Gitte tilbyder et væld af aktiviteter fx en guidet oplevelsestur inklusiv frokost, hvor hun selv som vært og guide tager imod gæsterne ved færgehavnen. Herfra går turen enten som spadseretur eller i bus rundt på øen, hvor Gitte fortæller om øsamfundet og livet på Avernakø. Efter rundturen venter en god, traditionel frokost med masser af ø-specialiteter, dog med Gittes garanti for at man som gæst får smagt på nye ting:

Jeg er husmor, ikke kok, men efter den traditionelle sild med karrysalat er paraderne nede, og gæsterne er klar til nye smagsoplevelser, som rækker lidt udover det sædvanlige. Hos os serverer vi tarteletten med kaninkød og hjemmelavet gedespegepølse. Det vil sige velkendte retter, men med nye elementer der gør det hele lidt sjovere

Bæredygtighed er et nøgleord på Avernak Landhotel, som er kendt for at bruge af øens lokale råvarer. Det er lige fra småkager med husets egne nødder til de friskfangede fisk. Og på landhotellet smører gæsterne også selv deres madpakke til dagens tur i det blå; en simpel måde at undgå madspild.

Avernakø Landhotel
Foto: Avernakø Landhotel
Avernakø Landhotel
Foto: Avernakø Landhotel

Men bæredygtigheden kommer også til udtryk i de små aftaler med sommerhusejere og lokale fra øen, der lige giver Gitte et praj, når de ikke selv skal bruge flere æbler eller blommer fra træerne – for så tager Gitte ud og plukker resten og bruger herlighederne i restauranten. Som tak for bidragene afholder hun hvert efterår en høstfest på landhotellet, hvor dørene åbnes til sang, fest og hyggeligt samvær.

Læs mere om Avernakø Landhotel.

Avernakø Landhotel

Foto:Avernakø Landhotel

Del dine oplevelser på: