Gå til indhold
Femø Kro og Feriecenter

Femø Kro og Feriecenter

Foto: Femø Kro og Feriecenter

Et hus med højt til loftet og ægte, indbydende venlighed i Smålandsfarvandet

Bag de gule murstensvægge og de gamle bindingsværkvinduer gemmer sig en perle af en kro, der til daglig er et stort samlingspunkt for øens beboere og turister fra nær og fjern, der mødes over hjemmelavet, dansk mad og en lille skarp i kroens bar.

Femø Kro og Feriecenter
Foto: Femø Kro og Feriecenter
Femø Kro og Feriecenter
Foto: Femø Kro og Feriecenter

Kroens historie kan dateres tilbage til 1600-tallet, hvor den har lagt lokaler til både forbudte dansetrin, makabre mord, men mest af alt uvurderligt mange timer i festligt lag. Siden 1989 har kroen var i hænderne på Pia og Asger, som sidenhen har udbygget på kvadratmeter og husrum til i dag at have plads til 76 overnattende gæster og servere op til 200 lækre tallerkenretter i højsæsonen. Pia er indfødt femøboer og Asger er kommet hertil som vildfaren og meget forelsket sømand i slutningen af 70’erne.

Femø Kro og Feriecenter

Foto:Femø Kro og Feriecenter

Det er et hus, hvor man skal føle sig velkommen og taget godt imod. Man er gæst hos os og får serveret kaffe og kage ved velkomst, og kan få hjælp til at arrangere ture og til at blive klogere på Femøs historie. Også derfor er kroen vigtig for Femø, fordi her er plads til at samle mange mennesker ad gangen til foreningsaftener, temaaftener og madarrangementer. Baren danner ideelle rammer for samtaler mellem fremmede, som en restaurant modsat ikke ville

Lyder en bøf a la Femø tillokkende?

En New Zealandsk okse-ribeye med grønne bønner, hvidløgsmør, stegt tomat, steakfries og bearnaise. Kærligheden til maden fylder meget og derfor skifter menukortet efter sæson, efterspørgsel og kreativitet. Pia og Asger har investeret i en professionel røgeovn, hvor sild, ål, makrel, laks og kød i øjeblikket får nænsom behandling, indtil sommeren atter byder velkommen og turisterne igen flokkes omkring Femøs flotte sandstrande og uforenelige, kuperede natur.

Femø Kro og Feriecenter

Foto:Femø Kro og Feriecenter

Det er en særlig summende stemning om sommeren, når vi er booket op, har indkaldt ekstra arbejdskraft og latter fylder salen og haven op. Så får man noget af det bedste fra Femø frem.

Del dine oplevelser på: