Gå til indhold
Restaurant Vadehavet Mandø

Restaurant Vadehavet Mandø

Foto: Restaurant Vadehavet Mandø

Vadehavet emmer af frist luft, duften af havvand og et rigt dyre- og fugleliv.

Dén stemning forsøger Restaurant Vadehavet på Mandø hver dag at servere for sine gæster.

Det er jo slet ikke fornem mad, vi serverer her. Serveringen på Restaurant Vadehavet er god, gedigen dansk mad – klassificeret gennem få, rene, lokale råvarer tilberedt med stor kærlighed til mad, Mandø og ophavet.

Store stjerneskud, saftige frikadeller, steg eller årstidens bedste desserter. Man har lov at ønske, hvad der skal på menuen hos Restaurant Vadehavet, fortæller Vinnie Nielsen, der netop er i gang med at planlægge en lokal fødselars 100-års fødselsdag, og det er altså med specifikke ønsker fra fødselaren – selvfølgelig.

Restaurant Vadehavet Mandø stjerneskud

Foto:Restaurant Vadehavet Mandø

Restaurant Vadehavet ligger på Mandø og mon ikke Mandøbussen kan køre dig lige til døren. For restauranteventyret startede faktisk for 25 år siden, da Preben og Berit Nielsen begyndte at køre turister over Låningsvejen fra Vester Vedsted i Mandøbussen. For et par år siden kom familien til at investere i restauranten også, som de nu driver med svigerdatteren Vinnie og hendes mand. Og der er rigeligt travlt, fortæller Vinnie og Berit samstemmigt:  

Man skal være tidligt ude her for at få en plads, og vi har heldigvis rigtig mange faste gæster. Busselskaber og foreninger besøger os året rundt, men flere familier er også begyndt at få øjnene op for Mandø og det fantastiske sted, der venter dem. Vi kører nogle tilbud med et weekendophold for 995 kroner inkl. mad pr. voksen, som hurtigt vækker folks interesse, og så er det jo bare en stor oplevelse for mange at komme til Mandø. Også for 2., 3., eller 25. gang

Vadehavet Mandø flok af fugle

Foto:Restaurant Vadehavet Mandø

Det er gode, gamle danske retter, der er i fokus. Så meget som muligt bliver lavet selv, og det er især de gavmilde stjerneskud med 2 stegte og 1 hvidvinsdampet fiskefilet serveret med rejer, kaviar og dressing på ristet brød, samt schnitzelerne med brasede kartofler, ærter og smørsovs. Men der bliver også taget godt for sig, når Vinnie skræller årstidens bedste æbler og serverer Gammeldaws Æblekage med flødeskum og macroner:

Det er da ofte, de beder om lov til at få det igen til morgenmad, fortæller Vinnie Nielsen med et grin.

mad østers mandø
Foto: Red Star (Mette Johnsen)
Redningshuset på Mandø
Foto: Malene L. Olesen

Del dine oplevelser på: