Øpas

Spisestedet Strynø Gl. Mejeri

Kirsten og Torben Vestergaard byder et varmt velkommen til den hvide, elegante bygning med rødt tag centralt beliggende på Strynø i Det Sydfynske Øhav.

I 23 år har parret drevet Strynø Gl. Mejeri, der med tiden har udviklet sig fra feriehusudlejning til restaurant, overnatningssted og mikr

Vi har ladet os lede af livets tilfældigheder og lyst

– til øl eksempelvis”, uddyber Torben.

Spisestedet Strynø Gl. Mejeri er, som navnet antyder, både restaurant, overnatning og mikrobryggeri med mindst fire forskellige øl på hanen. Ægteparret tager sig af alt på stedet. Det er et job, som kræver deres opmærksomhed op til 16-17 timer i døgnet i højsæsonen, for parret nægter at gå på kompromis med stedets kvalitet. Man er heller ikke et øjeblik i tvivl om, at det gamle mejeri på Strynø er drevet af personlighed og charme.

Det har aldrig været et fornuftsprojekt, og vores mål var aldrig, at det skulle være drevet af profit, fortæller de begge enstemmigt, selvom de har erfaring med selvkørende virksomhed bag sig. Selvfølgelig har der været udfordringer - sådan er det jo at bevæge sig uden for sin dør – men vi har altid fået det til at gå.

Det stod ikke skrevet i stjernerne, at Torben og Kirsten skulle blive hverken øboere eller forpagtere af Strynø Gl. Mejeri.

Ja, det var faktisk lige så skør en beslutning, som du får det til at lyde. Heldigvis er det ikke mig, der er den ufornuftige af os to, men du kan ikke få mig til at pege på, hvem der ellers er, lyder det spøgefuldt fra Torben.

Mikrobryggeriet er ikke den eneste grund til at lægge vejen forbi Strynø Gl. Mejeri, for de to forpagtere serverer gerne lækre a la carte retter alt efter årstiden med friske råvarer fra lokalområdet. Dagens serveringen afhænger af fiskerens fangst, men friske skrubber plejer at være en garanti. Sommerens gæstefavorit i 2020 var æggekagen med bacon, tomater og purløg.

Men man skal unde sig selv den oplevelse at vælge fjordrejerne”, siger Kirsten og fortsætter: Jeg kan ikke nå at pille dem for dig, men de er værd at smøge ærmerne op for