Gå til indhold
Strynø Frugthave

Strynø Frugthave

Foto: Strynø Frugthave

Strynø Frugthave er en oase af duftende æble- og frugtplantager og et lille, spændende mosteri, som hvert år åbner dørene for alle, der er interesseret i en magiske sanseoplevelse.

Drivkraften bag er indehaver Mette Meldgaard – eller rettere hendes nysgerrighed for, hvilke smage man kan få frem, når man selv både producere råvarerne og står for forarbejdningen. Ved StrynØfrugthave er økologi helt grundlæggende for måltidsmostens gode smag og der arbejdes ud fra biodynamiske metoder, som i endnu højere grad trækker stedets terroir og årets særlige udtryk frem i smagen:

Den gode lerjord, de mange solskinstimer, vinden, saltet og det specielle klima, som knytter sig til Strynø, er koncentreret i hver flaske

Fortæller Mette Meldgaard, som gerne byder indenfor og tilbyder besøgende rundvisninger, hvor hun fortæller om ideerne bag, træerne, mostene, ja, det hele – kombineret med lækre smagsprøver.

Strynø Frugthave
Foto: Landdistrikternes Fællesråd
Strynø Frugthave
Foto: Strynø Frugthave

På mosteriet nørder hun i diversiteten inden for æblesorter og eksperimenterer med andre frugtsorter og krydderurter for at få de helt rigtige smagskompositioner frem. Det resulterer i et bredt og varieret udbud af måltidsmost uden alkohol, som både kan købes af private, men som også indgår i most-menuer på landets fineste restauranter.

Mange bliver overrasket over den brede pallette af smagsvariationer og sanseoplevelser. Derfor får vi både besøg af Feinschmeckeren, der analyserer sig ned i smagsudtrykket ved hver enkelt most, og af pensionister og familiegrupper, der gennem smag og duft fra mostene af de forskellige sorter som Ingrid Marie og Filippa snakker æbleminder og opskrifter

Strynø Frugthave
Foto: Strynø Frugthave
Strynø Frugthave
Foto: Strynø Frugthave

Del dine oplevelser på: