Gå til indhold
Fur

Fur

Foto: Landdistrikternes Fællesråd

Med kun fire minutters sejlads til er der ikke langt til afslapning. Og god mad, hygge og natur, for Fur har fokus på de gode oplevelser.

Skuldrene skal ned og benene skal op

Med hjælp fra en geolog kan børnene begive sig på skattejagt mellem stenene. Her er corona ingen hindring. Heller ikke for øens mange muligheder for vandreture og cykelture i den enestående natur. Faktisk er der lagt op til en god, lang turistsæson for Furs vedkommende, vurderer Jørgen Christensen, der driver Café og Bed & Breakfast Herrens Mark sammen med sin kone Lisbeth.

Fur er uspoleret natur og fred og ro – som en garanti. Her er der plads til at sidde med fødderne i vandkanten og fordybe sig i jagten på oldgamle fossiler, helt op til 55 mio. år gamle.

Øen i Limfjorden er på godt 22 km2, der ligger nord for Salling. Her bor hele 767 indbyggere fast. Med sin forholdsvist store størrelse, er der god plads til turister på øen – sagen er bare den, at dem har de ingen af! For på Fur er man ikke bare turist, men kærkommen gæst – og bliver derfor også behandlet som sådan én.

Fur Færgekro
Foto: Landdistrikternes Fællesråd
Fur og både
Foto: Landdistrikternes Fællesråd

- Og hvis gæsterne ønsker fisk til aftensmad, så får de selvfølgelig øens bedste fisk til aftensmad, forklarer Jørgen Christensen, der dog udelukkende sælger økologiske pandekager fra sin café.

- For så sender jeg dem i retning af det spisested, hvor de kan få de allerlækreste fisk. Sådan er det på Fur. Også selvom det betyder, at jeg går glip af de penge, de lægger. Så kommer gæsterne jo nok tilbage til mig en anden dag, lyder det fra café-ejeren.

Det uspolerede pusterum

Jørgen Christensen lover, at det er de besøgendes oplevelse, der er i centrum. Altid. Øens fire spisesteder: Fur Bryghus, Restaurant Raakilde, Fur Færgekro og Café Herrens Mark arbejder tæt sammen om at supplere hinanden og give gæsterne den optimale, og mest afslappende oplevelse, alt efter deres ønsker.

Ro, hygge og natur er i centrum. Som vi siger på Fur, så skal skuldrene ned, når man er på ø-ferie. Fur er en tidslomme at træde ind i, og det er der spor af hele øen rundt, herunder fossiljagten med vores geolog, som er et stort hit blandt børn.

Men vi har også en ø og en natur, der appellerer til cykelture, gåture og en god øl i smukke omgivelser med det verdenskendte Fur Bryghus. Det er det uspolerede og nære, vi har i højsædet. På Fur er der højt til himlen, så besøget kan være lige netop dét pusterum, man har brug for, siger Jørgen Christensen.

Fur har færgeforbindelse over Fur Sund til Salling (Branden). Færgen sejler hvert kvarter - 72 gange i døgnet - og sejladsen varer kun 4 minutter.

Fur
Foto: LDF
Fur
Foto: Landdistrikternes Fællesråd

Del dine oplevelser på: