site logo
Marielyst strand, Lolland-Falster
Om

Ø-passet

Marielyst strand, Lolland-Falster

Oplev det danske ø-rige med Ø-passet

Det er fyldt med inspiration og information om de enkelte øer og gør samtidig din ø-ferie meget sjovere.

 

Hvad er Ø-passet?

Med Ø-passet har du en præsentation af øerne i Danmark, og samtidig kan nu samle mærker – silhuetter – af de danske øer. På færgen, hav­nen, eller turistinformationen finder du en plade med en speciel pen. Med denne gnider du mærket over i passet, idet du lægger papirsiden oven på silhuetten og gnider forsigtigt med pennen. Du kan samle mærker fra det danske ørige og konkurrere med din familie og venner om, hvem der har samlet flest mærker.

Se Ø-passet som digital bladrefil her: 

Det finder du i Ø-passet

Ø-passet rummer oplysninger om hver ø, færgeruten, sejlafstand og sejl­tid, antal beboere og øens størrelse samt en QR-kode. Den kan du scanne med din mobil, så du får direkte adgang til øens hjemmeside med bl.a. tu­ristinformationer, eller du kan taste hjemmesideadressen ind. 

Du kan glæde dig til helt unikke oplevelser på øerne, der hver har sin charme, natur, beboere og attraktioner. På øerne venter mange unikke natur­oplevelser og gode muligheder for både vandre- og cykelture.

#Del dine oplevelser 

Del dine oplevelser, fotos og videoer fra de danske øer på Facebooksiden Øhop med øpas. Gem dine flotte øjeblikke på Instagramsiden Øhopdk. Anvend hashtaggene #øhop og #øferie på både Facebook og Instagram og giv inspiration til andre ud fra dine egne oplevelser. På Facebook kan du deltage i spændende konkurrencer om færgebilletter, ophold og oplevelser samt få gode tilbud og masser af ideer til nye besøg på de danske øer.

Partnere i Ø-passet 

Ø-passet er udgivet af Landdistrikternes Fællesråd i samarbejde med Partnerskab for Dansk Ø-turisme bestående af Sammenslutningen for Danske Småøer, Færgesekretariatet, De Samvirkende Købmænd, Danske Rederier, FOOD Organisation of Denmark og Danske Destinationer

 

Praktisk information