Gå til indhold
Rømø

Rømø

Foto: Visit Rømø-Tønder

Rømø kan byde på et blæsevejr uden sidestykke, men har også perfekte badestrande med de lækreste havbunde. Naturen får altid det sidste ord omkring Vadehavet og det tiltrækker turister fra nord og syd.

Tag til Rømø og bliv blæst bagover af beundring

Som ø nummer 39 blev Rømø i år en del af Ø-passet. Øen i vest kender mange for dens storslåede strande, der er storslåede i mere end én forstand. Rømø har nemlig hele 4200 hektar strand, der kan bruges til alt fra badning til sandsurf og ture på hesteryg i solnedgangen. I det hele taget har Rømø en imponerende natur, hvor man kan gå langs Vadehavet og blandt andet studere det unikke fugleliv – noget turister gerne kommer langvejs fra for at opleve, fortæller Johanne Clausen, der kommer fra Rømø-Tønder Turistforening:

Rømø er en relativt stor ø med 15 km fra nord til syd og 5 km fra vest til øst. Det er derfor et tilløbsstykke for mange cyklister og dem med vandreskoene snøret godt på. Her er plads til at udfolde sig på stranden i alle mulige former for aktiviteter, men her er naturligvis også plads til dem, der ønsker blødt sand under fødderne og afslapning. Det er jo fascinerende, at man kan gå på havbunden og mærke naturkræfterne.

Rømø dam

Foto:Visit Rømø-Tønder

På mange måder er det også et område, der emmer af historie. Vi plejer at henvise turister til området i Lakolk, hvor der er rigtig mange bunkere fra 2. Verdenskrig i skoven.

Hvordan ville du skræddersy en ferie på Rømø til en førstegangsbesøgende, så man får set det væsentligste?

Jeg vil anbefale, at man får besøgt Nordøen, hvor der findes en helt fantastisk natur. På dage med klart vejr kan man se helt over til Esbjerg og Ribe fra vores tre ”bjerge”; Spidsbjerg, Høstbjerg og Stagebjerg. Dernæst er Kommandørgården og St. Clemens kirke afgjort et besøg værd, hvis man er til det kulturelle.

Rømø
Foto: Visit Rømø-Tønder
Rømø et af digerne
Foto: Visit Rømø-Tønder

Havnebyen sydpå med fiskerihavnen er den største by med 250 indbyggere. Her ligger Sønderstranden tæt på, som er området for kite- og strandsurfing og som noget nyt også blokarts, der kan ramme 70 km/t på meget blæsende dage.

Rømø

Foto:Visit Rømø-Tønder

Nogle af de aktiviteter, I har på tapetet denne sommer, tæller blandt andet Rømø Dragefestival 4.-6. september, Ø-hop med nyheden Mandø pigen og Rømø Traktor Tours. Hvad kan turister ellers se frem til at opleve i sommerperioden?  

Vi har vores årlige Østersfestival den 10. - 12. oktober samt 10-års jubilæum for Nationalpark Vadehavet, kite-surfing, heste- og østersture og de særlige Rømø-rejer, siger Johanne Clausen og fortsætter:

Desværre kan vi i år ikke afholde vores motorfestival, som ellers er et kæmpe arrangement med 40 – 50.000 mennesker. Men vi glæder os til næste år, hvor arrangementet, der er en weekend spækket med old timer-biler fra hele verden, kører løb nede på stranden. Beach Jump, der er Danmarks eneste ridestævne på en strand, måtte vi desværre også aflyse. Men vi er stadig et foretrukket ridested, idet vi har tre forskellige udbydere af rideture på heste på stranden – og det er der selvfølgelig ikke pillet ved trods corona. 

Kort over Rømø
Foto: Landdistrikternes Fællesråd
Rømø gæs i vaden
Foto: Visit Rømø-Tønder

Del dine oplevelser på: