Samsø Smykker

Samsø Smykker er et værksted og butik med håndlavede smykker, som er kendt for et skandinavisk design udtryk som komplimenterer den, der bærer dette stykke unika. Designer Evelyn Iversen bruger naturen på Samsø som inspiration og materialer fra Samsø som palet. Hun har siden 1991 skabt et sted, hvor unikt håndværk er i højsædet.

Hos Samsø Smykker kan du finde smykker lavet af materialer som f.eks. Blue Pearl (blåmuslingeskaller), dansk rav, lokale sten og, fordi man ikke skal lade sig begrænse, masser af andre materialer. Designet udføres i det ædelmetal, du måtte ønske, og tilpasses præcis til dig!

Naturen på Samsø har helt siden starten i 1991 været Evelyns store inspirationskilde i såvel sit faglige virke som i hendes personlige liv. Ofte er hun på stenjagt ved Møgelskår, et sted, hvor man nemt kan føle sig hensat til den istid, der har efterladt skårene i landskabet og kysterne med de smukke, mageløse sten – lige der i vandkanten bliver idéerne født. Det har tit fascineret Evelyn, at den tanke hun får ved første øjesyn på magisk vis følger stenen, ravstykket eller skallerne. Smykkeserien Azymetrica er sten og rav i grafiske linier, der sammen med det håndsmedede ædelmetal, farver og former skaber asymmetri med balance for øje.

Lokale godtfolk såvel som gæsterne har gennem årene beriget hendes virke og givet hende mulighed for at opfylde mange spændende ønsker. På den måde har de gjort hendes arbejde til en leg.