Gå til indhold
Fejø Cider

Fejø Cider®

Foto: Fejø Cider

Nord for Lolland ligger den lille ø Fejø. Fejø Cider ligger på øens yderste spids, 200 m før badestranden Sletteren og med udsigt til naboøerne Femø og Lilleø. Her produceres noget af Europas bedste cider.

Jeppe Gents er manden bag Fejø Cider. Han var den første i Danmark, som plantede cideræblesorter til professionel produktion. Valget af Fejø skyldes øens ideelle mikroklima, den fede lerjord og de mange solskinstimer.

Fejø Cider
Foto: Fejø Cider
Fejø Cider
Foto: Fejø Cider

Fejø Cider har høstet stor international anerkendelse for sin produktion af cider og har to gange vundet guld i de uofficielle europamesterskaber i cider, hvor også de bedste producenter fra Frankrig, England og Spanien deltager. Jeppe Gents tror, forklaringen skal findes i cideriets ambition om at nå det sublime ved at kombinere det naturlige med det raffinerede.

Vi insisterer på produktion efter naturvinsprincipperne, så der fx hverken anvendes svovl i plantage eller produktion. Vores fokus på jord-til-bord produktion betyder, at vi har hånd i hanke med alle processer fra æble til flaske. Det har også stor betydning, at vi har valgt at satse på de rigtige cideræbler, inklusiv egnede lokale æblesorter. Vi arbejder efter økologiske dyrkningsmetoder, og vi gør det i et ideelt æble-terroir, nemlig øerne i Smålandshavet

Fejø Cider® vildgærer 6 måneder på rustfri ståltanke og får sine bobler ved naturlig 2. gæring på flasken. De fleste år laves en halvtør, en tør og en ekstra tør cider.

På en række egefade ligger Fejø Cider’s æblebrændevin til modning, ligesom en hedvin er på vej. Cideriet producerer også ’Fejø Poiré’, en vin på de helt specielle Poiré-pærer, firmaet plantede for snart 20 år siden.

 

Fejø Cider
Foto: Fejø Cider
Fejø Cider
Foto: Fejø Cider

Herlighederne kan smages og købes i Fejø Cider®´s egen sommerbutik på Sletteren. Her sælges også egne balsamiske eddiker, æble-is, gastrik og liflig æblemost. Forhandlere i ind- og udland findes på cideriets hjemmeside.

Læs mere om Fejø Cider®

Fejø Cider

Foto:Fejø Cider

Del dine oplevelser på: